Dans & Kultur

Er du klar til Vild med dans? – 20 fantastiske år og en hyldest til en legende

Britt Bendixen som dommer i Vild med Dans

This article is available in:


Bendixen Dans

Når kalenderen viser fredag den 22. september, vil TV 2 og hele Danmarks dansegulv fejre en milepæl. ‘Vild med Dans’ går i luften med sin 20. sæson, og det lover at blive en sæson fyldt med overraskelser, traditioner og nye tiltag. Men denne sæson er ikke bare en fejring af 20 år med fantastisk dans på skærmen; det er også en tid til at mindes og ære en af dansk dans’ største legender, Britt Bendixen.

For 20 år siden introducerede TV 2 dette britiske underholdningsformat fra BBC til Danmark. Et format, hvor kendte danskere, der ikke nødvendigvis har danset før, bliver parret op med professionelle dansere. Og resten er, som man siger, historie. Fra den første sæson i 2005 har ‘Vild med Dans’ været en fast del af mange danskeres fredagsaften.

En sæson uden Britt

Denne sæson bærer dog en særlig vægt, da det er den første sæson efter tabet af den uerstattelige Britt Bendixen. Som kvinden bag Bendixen Dans og tidligere dommer i ‘Vild med Dans’, var Britt en pioner inden for dansk dans. Hendes dybe forståelse for dansens kunst og teknik, kombineret med hendes evne til at formidle denne viden med varme og humor, gjorde hende til en skattet skikkelse i ‘Vild med Dans’ og i det danske dansemiljø generelt.

Britt Bendixens bidrag til dansens verden i Danmark kan ikke overvurderes. Hun var ikke kun en ekspert, men også en mentor, lærer og inspirationskilde for mange. Hendes passion for dans og hendes utrættelige engagement i at fremme dans som en kunstform og som en måde at forbinde mennesker på vil altid blive husket. Hendes arv lever videre i hver elev, der træder ind i Bendixen Dans, og i hvert skridt, der tages på dansegulvet over hele landet. Vi savner at høre hendes ekspertråd og kommentarer til parrene på TV hver fredag.

Nye par og et nyt dommerpanel

Jubilæumssæsonen byder på ti nye dansepar, to værter og en spændende ny konstellation af dommere. En af de mest spændende ændringer er introduktionen af en gæstedommer i udvalgte programmer. Men dette tiltag har ført til kritik. Nogle mener, at ekspertkommentarerne nu vil blive mere underholdningsbaserede. Hvordan vil dette påvirke showets dynamik? Vil det ændre den måde, hvorpå præstationerne bliver bedømt? Uanset vil det uden tvivl tilføje et nyt lag af spænding til showet.

Hos Bendixen Dans forstår vi denne passion for dans og vigtigheden af ekspertise. Hvis du er blevet inspireret af ‘Vild med Dans’ og ønsker at prøve kræfter med pardans, salsa eller måske en helt tredje dansestil, tilbyder vi kurser for begyndere. Vores dedikerede og talentfulde instruktører står klar til at tage dig i hånden og guide dig gennem din danserejse.

Mens vi ser frem til en ny sæson af ‘Vild med Dans’, hvorfor så ikke tage skridtet og begynde din egen dansehistorie hos Bendixen Dans? Og hvem ved, måske vil der være mere at komme efter, når vi dykker dybere ind i dansens verden…

Bendixen Dans