OM BENDIXEN DANS

Fra danseskole til danseforening

Bendixen Dans er en af Danmarks ældre og mest ansete danseundervisningsinstitutioner og vi er stolte af at være en af de førende sportsdanserforeninger i landet.

Ingen andre danseforeninger i København kombinerer charmen ved en danseskole med den vibrerende atmosfære i foreningslivet, som vi gør i Bendixen Dans. Det er her, at Bendixen Dans' hjerte og sjæl, Britt Bendixen, kommer ind i billedet. Født ind i dansens verden, lærte Britt at danse på de polerede gulve i sine forældres danseskole, Pejsegården i Husum. Senere overtog hun selv skolen og drev den med stor succes, efter at hendes mor gik på pension.

I mange årtier dannede Pejsegården rammerne for utallige dygtige dansere. Næsten alle elitesportsdansere eller showdansere har trådt deres dansesko hos Bendixen Dans på Pejsegården. I 2015 gennemgik danseskolen en forandring, da Britt og hendes dygtige team af undervisere omlagde skolen til en danseforening. Siden da har undervisningen fundet sted i vores nye, større lokaler i Grøndal Multicenter. Her tilbyder vi fortsat en bred vifte af dansehold og kurser, herunder børnedans, standard & latinamerikanske danse, hip hop/funk, jazz/showdance og step.

PERSONEN BAG BENDIXEN DANS

Om Britt Bendixen

– Det her med, når man virkelig elsker noget og har gjort det hele sit lange liv – jeg er sikker på, at det har en kæmpe betydning for menneskers virke og trivsel.

Britt voksede op på danseskolen på Pejsegaarden i Husum, som hendes mor drev, før hun selv over tog den.

Som 19-årig blev hun uddannet danselærer, men det meste af sin karriere arbejdede hun ligeledes som koreograf på bl.a. Cirkusrevyen.

Som et karismatisk og elsket medlem af dommerpanelet i TV2-programmet "Vild med dans", blev hun et ikon indenfor dansk TV og dans. Her deltog hun i 17 sæsoner, charmerende seerne med sin hjertelige latter og farvestrålende personlighed - altid med to par briller i panden.

Datter af danselærerparret Frode Godtfred Hekkel Bendixen og Mitzi Naemi Bendixen, som grundlagde Bendixens Danseinstitut i 1942 - først i lejede lokaler. Forretningen gik imidlertid så godt, at de allerede i 1945, lige efter krigen, kunne købe en hvid patriciavilla på Frederikssundsvej, som senere skulle blive til Pejsegaarden. Britt overtog i 1985 driften af den historiske danseskole.

Vil du vide mere om Britt Bendixen, har hun udgivet selvbiografien "Et lyst sind - er ofte en viljessag"

BENDIXEN DANS I DAG

Traditionerne og holdånden lever videre

Britt var en aktiv del af foreningen frem til sin død i 2023. Hendes mangeårige erfaring, stræben efter perfektion og kreative koreografi har skabt utallige stjerner indenfor dansk dans, og disse værdier og undervisningsmetoder fortsætter med at skabe nogle af Danmarks dygtigste dansere i vores forening i dag.

Britt Bendixens ånd lever videre i Bendixen Dans, med instruktører der alle har danset hos Britt som børn, er uddannet af Britt og/eller videreformidler Britts træningsteknikker til nye generationer af dansere.

Vi har en stærk fokus på samhold, venskaber og tillid. Her er alle velkomne, uanset om de er elite eller begyndere. Dans er for alle, der nyder at bevæge sig til musik, uanset niveau. Hos Bendixen Dans er der plads til alle, der ønsker at opleve den helt unikke danseglæde, som kun findes her.

Velkommen til Bendixen Dans, hvor dansen lever, ånden består, og alle er velkomne.